Σημαντική επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή 23/10/2009

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtSt-LdL5GCDYQluDPcj2IROgTs1b1Np-UImJKDwortfzaFLD_De7eu7dWzPBPNMe0cjf8cZ0UMilVI6XRjiUwQwoWzsYTBm4I7_KniIrblXltbwF16R1q9S7Am-yZ6Vc0fvmoWZHW0II/s400/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%82.jpg

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα την Παρασκευή 23/10/2009 από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες που κατα περιόδους θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα τα φαινόμενα θα χαρακτηρίζονται κατά τόπους από μεγάλη διάρκεια, δίνοντας σημαντικά ύψη βροχόπτωσης, λόγω των οποίων είναι πολύ
πιθανό να προκύψουν προβλήματα. Περισσότερο αναμένεται να επηρεαστούν οι δυτικές, κεντρικές, ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί γενικά σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ πολύ ενισχυμένοι άνεμοι νότιων έως νοτιοανατολικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν κυρίως στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο, με την έντασή τους να φτάνει 7 - 8 μπ και τοπικά 9 μπ.

 

Το Σάββατο 24/10 βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στη Μακεδονία, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στο Ιόνιο και πιθανόν πρόσκαιρα σε ηπειρωτικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στη Θράκη και στα Δωδεκάνησα. Ισχυροί άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ενώ ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο. Ανατολικοί - νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6 - 7 μπ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

   Την Κυριακή 25/10 κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει κυρίως στις κεντρικές, ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα έχουν έντονο έως πολύ έντονο χαρακτήρα. Πολύ ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο.

meteo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου