Ένας αγνοούμενος, σοβαρές ζημιές


Αγνοούμενος παραμένει, από το Σάββατο, ένας 46χρονος, πατέρας τριών παιδιών, του οποίου το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από πλημμύρα στην Πιερία

ο νομάρχης Πιερίας, Γιώργος Παπαστεργίου, το αυτοκίνητό του βρέθηκε στην κοίτη του ποταμού Αίσωνα, ωστόσο οι άνδρες της Πυροσβεστικής δεν έχουν εξακριβώσει εάν ο ίδιος βρίσκεται μέσα, γιατί το όχημα έχει γεμίσει με άμμο. Γερανοφόρο όχημα επιχειρεί να ανασύρει το αυτοκίνητο απο τον ποταμό.

Έξι άτομα που επέβαιναν σε δύο άλλα αυτοκίνητα απεγκλωβίστηκαν από δύναμη της ΕΜΑΚ.

Στο νομό Πιερίας καταστράφηκαν τη νύχτα αποθήκες με καπνά και, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, στην περιοχή του Δίου το ύψος του νερού έφθασε τα δύο μέτρα. Δεκάδες ήταν οι κλήσεις για πλημμύρες που δέχτηκε η Πυροσβεστική.

Περισσότερες από 50 ήταν οι εκκλήσεις για βοήθεια και στην Ημαθία. Υπερχείλιση χειμάρρου παρέσυρε αυτοκίνητα και στα Μέθανα.

Στη Αθήνα καταγράφηκαν γύρω στις 25 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και άλλους χώρους, ενώ δεν έλειψαν και τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Εξάλλου, οι έντονες καταιγίδες προκάλεσαν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στην εθνική Αθηνών - Κορίνθου, στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, πλημμύρισε το οδόστρωμα στο ύψος των Άγιων Θεοδώρων. Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο 57ο χιλιόμετρο στο ύψος της Κινέττας, και τα οχήματα εκτρέπονται στην παλαιά εθνική.

Οι βροχές και οι καταιγίδες προβλέπεται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Για την υπόλοιπη χώρα, η ΕΜΥ προβλέπει παροδικές νεφώσεις, βροχές, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι από ισχυροί νοτιοανατολικοί θα γίνουν ανατολικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου