Στο "τραπέζι" και μεταβατικός αρχηγός

Τις προτάσεις τους για τον τρόπο εκλογής του προέδρου της ΝΔ κατέθεσαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεδρίου οι ενδιαφερθέντες να διεκδικήσουν το αξίωμα και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι το έκτακτο συνέδριο πρέπει να διαρκέσει πάνω απο μία ημέρα και να αποφασίσει τροποποίηση του καταστατικού, ώστε να δοθεί στα μέλη του κόμματος το δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου. Ακόμα ανέφερε ότι ο νέος αρχηγός θα πρέπει να συγκαλέσει τακτικό συνέδριο μέχρι την άνοιξη του 2010.
Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε είτε να εκλεγεί μεταβατικός αρχηγός από το έκτακτο συνέδριο, ο οποίος μέσα σε τέσσερις μήνες θα οδηγήσει το κόμμα σε τακτικό συνέδριο για την εκλογή νέου αρχηγού, είτε να αναλάβει τη διαδικασία της εκλογής η Οργανωτική Επιτροπή, αφού οριστεί προεδρος και γραμματεας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τέλος, πρότεινε να γίνει η εκλογή προέδρου από τη βάση σε τρεις εβδομάδες από το έκτακτο συνέδριο.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε:
"Η κα Μπακογιάννη, ο κ. Αβραμόπουλος, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Ψωμιάδης παρέστησαν στις εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής του εκτάκτου συνεδρίου ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή του. Η επιτροπή τους ευχαρίστησε πάρα πολύ και ειλικρινά για το υψηλό αίσθημα ευθύνης με το οποίο ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση. Και οι τέσσερις υπέβαλαν, με διάθεση να συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία του συνεδρίου, σκέψεις και προτάσεις, οι οποίες έγιναν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και η συζήτηση που ακολούθησε έγινε σε άριστο κλίμα που επιβεβαιώνει τη διάθεση και την απόφαση όλων να διασφαλίσουν την ενότητα της ΝΔ και μια πορεία για το καλύτερο δυνατό συνέδριο".

 

Πηγη=www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου