Αγώνας καθοριστικής σημασίας

Καθοριστικής σημασίας η «σύγκρουση» του ΜotoGP στην Αυστραλία

Στην «τελική ευθεία» για τον «τερματισμό» του εφετινού πρωταθλήματος MotoGP o αγώνας  στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία λαμβάνει καθοριστική σημασία για ομάδες και αναβάτες.
Το Σάββατο στις 5:55 με 7:00 προβάλλονται ζωντανά τα δοκιμαστικά του αγώνα από τοracing.skai.gr, ενώ την Κυριακή 8:00 με 9:00 ο αγώνας προβάλλεται ζωντανά από το racing.skai.gr, και στις 16:00 με 17:00 σε επανάληψη από το racing.skai.gr και τηντηλεόραση του ΣΚΑΪ. Οι αγώνες στο racing.skai.gr προβάλλονται όπως πάντα σε υψηλή ανάλυση.
Ο Jorge Lorenzo μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία από τον συναθλητή του στην ομάδα της Fiat Yamaha και πρωτοπόρο στην κατάταξη, Valentino Rossi μετά τη νίκη του στο Estoril. Ο Rossi τερμάτισε μόλις 4ος εκεί και το προβάδισμά του μειώθηκε από τους 30 στους 18 βαθμούς, με τρεις αγώνες να απομένουν.
Η ιστορία έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες του Rossi στο Phillip Island, που είναι και μία από τις αγαπημένες του πίστες. Στους 12 αγώνες που έχει κάνει εκεί στην καριέρα του, μόνο μία φορά τερμάτισε εκτός βάθρου, ενώ έχει πέντε συνεχόμενες νίκες από το 2001 ως το 2005 στην μεγάλη κατηγορία -ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ. Ωστόσο δεν έχει κερδίσει εκεί τα τρία τελευταία χρόνια, κάτι που αυξάνει την ψυχολογική πίεση ενόψει του αγώνα.
O Jorge Lorenzo από την άλλη έχει δύο νίκες (στα 250) και μία 2η θέση σε προηγούμενους αγώνες στο Phillip Island, ενώ πέρσι ήταν 4ος στην πρώτη του χρονιά στα motoGP. Η εντυπωσιακή επιστροφή του Casey Stoner στην Πορτογαλία σηματοδοτεί έναν ακόμη ικανό αντίπαλο που συμμετέχει μάλιστα και στην πατρίδα του. Ο οδηγός της Ducati Marlboro ήταν δεύτερος στο Estoril, όμως τα δύο τελευταία χρόνια είχε επικρατήσει καθολικά, παίρνοντας τη νίκη στο Phillip Island χωρίς να απειληθεί από κανέναν. Στόχος του Stoner είναι η 3η θέση στο πρωτάλημα που σήμερα κατέχει ο Dani Pedrosa με διαφορά μόλις 3 βαθμών. Διαφαίνεται έτσι ότι ο ρυθμιστής των εξελίξεων στο πρωτάθλημα θα είναι ο Stoner. Αν κερδίσει τον αγώνα, ευνοείται ο Rossi, καθώς θα του αρκεί να τερματίζει πίσω από τον Lorenzo στους δύο τελευταίους αγώνες για να κατακτήσει τον 9ο τίτλο του. Αν κερδίσει ο Lorenzo και ο Stoner είναι δεύτερος (όπως στο Estoril), ευνοείαι ο Lorenzo, καθώς η διαφορά θα εξανεμιστεί στους 9 βαθμούς και πλέον ο Rossi θα πρέπει να τερματίσει μπροστά από τον Ισπανό σε έναν από τους δύο τελευταίους αγώνες.
Ο οδηγός της Repsol Honda, Dani Pedrosa είχε μια πτώση στον πρώτο γύρο περσινό αγώνα και στοχεύει ακόμη και να επαναλάβει τη νίκη που είχε γευτεί εκεί το 2005, όταν έτρεχε στα 250. Ο team-mate του μικρόσωμου ισπανού, Ιταλός Andrea Dovizioso ήταν πέρσι 7ος στην πρώτη χρονιά στα motoGP, όμως το 2004, όταν έτρεχε στα 125 είχε κερδίσει, αφήνοντας πίσω του τόσο τον Lorenzo όσο και τον Stoner. Στόχος του φέτος είναι η 5η θέση στη βαθμολογία την οποία κατέχει ήδη με 8 βαθμούς διαφορά από τον Colin Edwards (Monster Yamaha Tech 3).
O Τεξανός αναβάτης έχει ένα προβάδισμα 37 βαθμών από τον Loris Capirossi (Rizla Suzuki), ενώ το καλύτερο αποτέλεσμά του στην Αυστραλία ήταν μια 4η θέση το 2004. Την πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας συμπληρώνουν οι Randy de Puniet (LCR Honda), Marco Melandri (Hayate Racing) and Toni Elías (San Carlo Honda Gresini), με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους. Η διαφορά του 7ου (Capirossi) μέχρι τον 12ο (Alex De Angelis) είναι μόλις 9 βαθμοί, στοιχείο που κάνει τον ανταγωνισμό ιδιαίτερα έντονο για όλους τους οδηγούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου