Αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των νεκρών στη Βαγδάτη


Σε 132 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στη Βαγδάτη, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 500, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του μακελειού που ανακοίνωσε η αστυνομία

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος των δύο παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων που εξερράγησαν σκορπίζοντας τον θάνατο ήταν δύο κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας.

Από την πλευρά του ιρακινός κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε τις επιθέσεις στην Αλ Κάιντα και σε απομεινάρια του πρώην κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ.

"Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα φέρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα της Αλ Κάιντα και του Μπάαθ. Είναι παρόμοιες με εκείνες που σημειώθηκαν τον Αύγουστο", δήλωσε ο εκπρόσωπος Αλι αλ Ντάμπαγ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συνυπεύθυνοι για τις επιθέσεις είναι "ο μηχανισμός ασφαλείας, πολιτικοί και οι γειτονικές χώρες".

Στις 19 Αυγούστου συγκλόνισαν την ιρακινή πρωτεύουσα 10 εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 100 και τον τραυματισμό 1.200 ανθρώπων.

Στόχος τους ήταν τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα σημεία των σημερινών εκρήξεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου