Easykart: Τέταρτος στον κόσμο ο Σταθακόπουλος


Την 4η θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Easykart κατέκτησε ο Άγγελος Σταθακόπουλος, στη Siena της Ιταλίας την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Το εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα για τον έλληνα οδηγό συνοδεύτηκε από εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών και ο Σταθακόπουλος θεωρούνταν φαβορί για τη νίκη.

Κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής και ο πολύ έντονος και σε μερικές περιπτώσεις, εκτός ορίων και αθλητικού πνεύματος ανταγωνισμός, τον περιόρισε τελικά στην 4η θέση.

Στην εκπληκτική τοποθεσία του Castelnuovo Berardenga, στα περίχωρα της πανέμορφης Siena, συναντήθηκαν περισσότεροι από 260 οδηγοί από 19 χώρες, 70 δημοσιογράφοι από 11 χώρες και 10 τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Σταθακόπουλος, με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόσφατη νίκη του στον τελικό Ιταλίας, ξεχώρισε από τις πρώτες κιόλας δοκιμές. Αυτή τη φορά εκτός των καλύτερων του ιταλικού πρωταθλήματος, ο έλληνας πρωταθλητής είχε να αντιμετωπίσει και πολλούς οδηγούς που δε από την Αυστρία, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Γερμανία.

Η καρό σημαία του τερματισμού έπεσε έπειτα από 24 γύρους, που ξεκίνησαν από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, βρίσκοντας στην 1η θέση τον Τσέχο Krauchuk, στη 2η τον Πολωνό Glowacki, στην 3η τον Ιταλό Laguardia και στην 4η θέση τον Έλληνα Άγγελο Σταθακόπουλο.

Ο ίδιος δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με την τέταρτη θέση και τόνισε ότι ο αρχικός του στόχος ήταν να μπει στη δεκάδα, καθώς είχε να ανταγωνιστεί μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς Easykart του κόσμου.

Πάντως, τόνισε ότι ενώ κατά τη διάρκεια της κούρσας ήταν τρίτος, δέχτηκε ένα χτύπημα που τον έβγαλε εκτός πίστας, στην έκτη θέση, αλλά κατάφερε να ανακάμψει και να τερματίσει τέταρτος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου