Αίτημα να αποσυρθεί το σχέδιο διατάγματος για τον Υμηττό


Την ακύρωση του διαγωνισμού για τους αυτοκινητόδρομους της Αττικής και την απόσυρση του σχεδίου διατάγματος για τον Υμηττό ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, οικολογικές οργανώσεις.


«Οι ορεινοί όγκοι της Αττικής και οι πνεύμονες πρασίνου είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευθούν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού», επισημαίνουν στην επιστολή τους, υπενθυμίζοντας ότι οι σχεδιασμοί της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συναντήσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.

Μέσω της κοινής επιστολής προτείνουν τη διενέργεια διαλόγου, με στόχο την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

Ειδικότερα ζητούν να αποσυρθεί το σχέδιο για τον Υμηττό, που είχε εγκριθεί τον Αύγουστο από τον Οργανισμό Αθήνας, και την εκπόνηση νέου, που θα προβλέπει εθνικό πάρκο και ενιαία ζώνη απολύτου προστασίας.

Επίσης ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για το Ρυθμιστικό και ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης, που είχε υπογραφεί στις 24 Αυγούστου 2009, με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για τους νέους αυτοκινητόδρομους της Αττικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου