Ελληνική πρωτιά στον τελικό του ιταλικού Easykart

Άγγελος Σταθακόπουλος

Την πρώτη θέση κατέκτησε στο μεγάλο τελικό του ιταλικού πρωταθλήματος Easykart ο Άγγελος Σταθακόπουλος, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στην πίστα της Pomposa.
Στον τελευταίο αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος για το 2009, ο Σταθακόπουλος είχε να αντιμετωπίσει τους καλύτερους Ιταλούς οδηγούς, σε μία νέα - απαιτητική και γρήγορη - πίστα, στην κατηγορία 125 Shifter, με Kart 125 κυβικών εκατοστών και κιβώτιο 6 ταχυτήτων.
Την Κυριακή, μέρα διεξαγωγής του αγώνα, οι κερκίδες της πίστας γέμισαν και οι μάχες που έγιναν σε όλες τις κατηγορίες κράτησαν τους θεατές σε αγωνία μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Ο Άγγελος Σταθακόπουλος ξεκίνησε από την 6η θέση αλλά έχοντας την ταχύτητα και τις κατάλληλες ρυθμίσεις, κατάφερε να περάσει στην 1η θέση της κατάταξης στη μέση του αγώνα κάνοντας μερικά εντυπωσιακά προσπεράσματα. Η εμφάνιση του δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους, που έσπευσαν να τον συγχαρούν και να του ευχηθούν αντίστοιχη επιτυχία και στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στη Siena.
Ο ίδιος τόνισε ότι δούλεψε πολύ συγκεντρωμένα και έκανε λόγο για μία ξεχωριστή νίκη καθώς επρόκειτο για τον τελικό του ιταλικού πρωταθλήματος, σε μία νέα για εκείνον αλλά ιστορική πίστα και τόνισε ότι ο αγώνας έγινε σε κλίμα γιορτής.|
Ο έλληνας οδηγός έδωσε στους φίλους του Easykart ραντεβού στην Τοσκάνη και στην πίστα της Siena, μία πίστα που ο ίδιος γνωρίζει, όπου θα συναντηθούν 250 οδηγοί από 15 χώρες για να αναδειχθούν οι πρωταθλητές κόσμου σε 5 κατηγορίες, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.
Μέχρι τότε επισημαίνει ότι τον περιμένει σκληρή δουλειά.

Πηγη=www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου