Δικαστική εντολή μέσω Twitter

Το Twitter χρησιμοποίησε για να στείλει δικαστική εντολή το Ανώτερο Δικαστήριο της Βρετανίας.
Η εντολή είναι εναντίον ενός ανώνυμου χρήστη του Twitter, ο οποίος "ποστάρει" μηνύματα χρησιμοποιώντας το όνομα ενός βρετανού συντηρητικού μπλόγκερ, δικηγόρου στο επάγγελμα.
Σύμφωνα με την εντολή ο χρήστης κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και είναι υποχρεωμένος να αποκαλύψει το πραγματικό του όνομα και να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα του Donal Blaney, ο οποίος έχει το μπλογκ Blaney's Blarney.
Ο κ. Blaney αποφάσισε να στείλει τη δικαστική εντολή μέσω Τwitter, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να επικοινωνήσει με τα κεντρικά γραφεία του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης στην Καλιφόρνια και να ζητήσει από αυτούς να ασχοληθούν με το θέμα.
Εξάλλου, σύμφωνα με το βρετανικό νόμο η δικαστική εντολή δε χρειάζεται να παραδοθεί αυτοπροσώπως, αλλά μπορεί να παραδοθεί και μέσω ταχυδρομείου, φαξ ή email.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται για δικαστικούς λόγους ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης. Η πρώτη φορά ήταν μέσω Facebook, πριν από μερικούς μήνες στην Αυστραλία.

Πηγη=www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου