Εκατοντάδες νεκροί στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 770 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον «Εγκέλαδο» που έπληξε την Τετάρτη, την πόλη Μπαντούνγκ, στη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας, σύμφωνα με απολογισμό των επιβεβαιωμένων θανάτων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.
Την Πέμπτη το πρωί σημειώθηκε και νέος σεισμός μεγέθους 6,8 της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε περίπου 150 χιλιόμετρα νότια της Μπαντούνγκ. Οι αρχές γνωστοποίησαν ότι υπάρχουν τραυματίες και ότι έχουν καταρρεύσει σπίτια.
Ανταποκρινόμενη, στην έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε η κυβέρνηση της Τζακάρτα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αποστέλλει βοήθεια 3 εκατομμυρίων ευρώ, στα οποία η Γερμανία προσέθεσε μεμονωμένα ως χώρα 1 εκατομμύριο ευρώ.
Ειδικός της ΕΕ για τη χορήγηση βοήθειας σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές έχει ήδη ξεκινήσει για την περιοχή που επλήγη από το σεισμό από την Τζακάρτα, ενώ κι άλλοι μεταβαίνουν στην περιοχή από τις Βρυξέλλες, το Νέο Δελχί και το Κολόμπο, προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζον Κλάνσι.
"Οι επιζήσαντες στερούνται των πάντων, κυρίως στέγης και πόσιμου νερού. Τα χρήματα αυτά θα επιτρέψουν να χορηγηθεί άμεσα μια βοήθεια στους χιλιάδες ανθρώπους που τη χρειάζονται", εξήγησε παράλληλα και ο ευρωπαίος επίτροπος που είναι αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Κάρελ Ντε Γκουχτ.
Η βοήθεια αυτή "θα επιτρέψει να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες", ενώ η ΕΕ προτίθεται να προσφέρει κι άλλη υποστήριξη, κατέληξε.

 

Πηγη-www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου