Η1Ν1: Η αλήθεια για τη Γρίπη


Ο ΣΚΑΪ ανοίγει ένα ακόμα μεγάλο θέμα, αυτό της γρίπης. Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 21.00 έως και τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα προσπαθεί να αποκαλύψει όλη την «Αλήθεια για τη γρίπη».

Στις 21.00 θα προβληθεί από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ το ντοκιμαντέρ «Οι μεγάλες πανδημίες» της Marathon.
Οι ιοί έχουν την ικανότητα να μεταλλάσσονται, να προσαρμόζονται σε κάθε περιβάλλον, ακόμα και να εισχωρούν σε κύτταρα ξενιστές για να αναπαραχθούν με εκπληκτική ταχύτητα. Δικαιολογημένα, οι ιοί ήταν πάντα τεράστια πρόκληση για την ανθρωπότητα.

Σχεδόν 100 χρόνια μετά την τρομερή πανδημία της ισπανικής γρίπης που αποδεκάτισε τον πληθυσμό της Ευρώπης το 1918, επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να εξηγήσουν την τεράστια εξάπλωση αυτού του ιού.

Από τότε, πολλές άλλες πανδημίες έχουν αφήσει το σημάδι τους στην ανθρώπινη ιστορία – και μόνο το άκουσμα των λέξεων «ευλογιά, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα, AIDS, ιός Ebola, γρίπη των πτηνών» προκαλεί τρόμο. Κι όμως, παρ’ όλο που η λέξη ιός έχει γίνει συνώνυμη με την αρρώστια, σε κάποιες περιπτώσεις ένας ιός μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος, βοηθώντας για παράδειγμα στην εξολόθρευση ενός καρκινικού όγκου.

Επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, με διπλό στόχο: Να αποκρυπτογραφήσουν τους πιο επικίνδυνους ιούς που μας απειλούν σήμερα, με την ελπίδα σύντομα να μπορέσουν να τους νικήσουν, αλλά και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο νέους ιούς και τις μεταλλάξεις τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου