Η μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου


Έγινε πραγματικότητα!! Η μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου είναι Σερραϊκή!!

Το επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με ντόπιους παρασκευαστές ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν την μπουγάτσα γίγας, η οποία κέρδισε τον τίτλο της μεγαλύτερης μπουγάτσας του κόσμου που έχει διάσταση 20 μέτρα μήκος, 60 εκατοστά πλάτος, και ζυγίζει 182 κιλά.

Για την παρασκευή της συνεργάστηκαν σαράντα Σερραίοι παρασκευαστές, όπου χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για την προετοιμασία και 40 λεπτά για το ψήσιμό της, σε ειδικά κατασκευασμένο φούρνο μήκους 20 μέτρων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Άρης Δρογαλάς δήλωσε: <Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα ενός δύσκολου εγχειρήματος που αναλάβαμε το περασμένο καλοκαίρι και με τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά, το φέραμε σε αίσιο πέρας. Η Σερραϊκή Μπουγάτσα είναι ένα από τα τοπικά προϊόντα που το Επιμελητήριο προωθεί και στηρίζει στην Ελληνική και παγκόσμια αγορά. Έχουμε ήδη κάνει μεγάλα βήματα. Συνεχίζουμε ακούραστα.>

Αν και η προσπάθεια είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2008 η επίσημη απονομή έγινε 01/12/2008 στις Σέρρες από εκπρόσωπο της Guinness Worlds Records Τζένη Καραμποϊκη.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία από το νομό Σερρών κέρδισε την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και όλης της Ελλάδας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, ωστόσο ο νομός Σερρών δεν έχει μόνο τον τίτλο της μεγαλύτερης μπουγάτσας του κόσμου αλλά ήταν και η πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα που βραβεύτηκε επίσημα από εκπρόσωπο της Guinness Worlds Records το 2008.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου