Στις ΗΠΑ ο βρετανός χάκερ που "διέλυσε" το Πεντάγωνο

Θα εκδοθεί στις ΗΠΑ όπως όλα δείχνουν ο καταζητούμενος από το αμερικανικό πεντάγωνο βρετανός hacker Γκάρι ΜακΚίνον, ο οποίος κατηγορείται για «εισβολή» σε περισσότερους από 97 υπολογιστές της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο 43χρονος ΜακΚίνον έχασε την Παρασκευή (31/7) την έφεση που είχε ασκήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας, ζητώντας να μην εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεδομένου ότι πάσχει από ένα είδος αυτισμού.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από την Κοινότητα Αυτιστικών της Αγγλίας, η οποία θεωρεί πως οι δικαστές δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην κατάσταση της υγείας του ΜακΚίνον. «Η ασθένεια του μπορεί να προκαλέσει και αυτοκτονία» υποστηρίζουν μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης, καθώς ο 43χρονος πάσχει από το Σύνδρομο Asperger, μια κατάσταση όπου ο άνθρωπος είναι αντικοινωνικός, με αδυναμία επαφής με το περιβάλλον του.

Ο 43χρονος hacker κατηγορείται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι τον Μάρτιο του 2001 εισέβαλε από το σπίτι του στη Βρετανία στα συστήματα πολλών υπηρεσιών, όπως του Πενταγώνου, τη NASA και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Συνολικά 97 ηλεκτρονικούς υπολογιστές «ξεψάχνισε» ο ΜακΚίνον προκαλώντας ζημία σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο αμερικανικό κράτος.

Ο ίδιος δεν αρνήθηκε τις πράξεις του, ωστόσο υποστηρίζει πως ήθελε να διαβάσει απόρρητους φακέλους του αμερικανικού στρατού και της NASA, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι εάν υπάρχουν εξωγήινοι. Υποστήριξε δε πως του ήταν πάρα πολύ εύκολο να εισβάλει σε απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού κράτους, καθώς δεν είχαν και καμία ιδιαίτερη ασφάλεια.

«Άφηνα κατά καιρούς μηνύματα στο σύστημα του διαχειριστή που έλεγαν “Αυτό είναι γελοίο”. Άφηνα επίσης και μη αξιοπρεπείς πολιτικές φράσεις».

Η αμερικανική κυβέρνηση πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει ατιμώρητο τον άνθρωπο που στην κυριολεξία διέλυσε και ρεζίλεψε το αμυντικό τεχνολογικό της σύστημα. Και παρά το ότι πιστεύεται ότι ο ΜακΚίνον δρούσε μόνος του χωρίς να ανήκει σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, εάν καταδικαστεί ή θα εκτίσει ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια με χρηματικό πρόστιμο 250.000 δολαρίων ή σε αδυναμία πληρωμής θα φυλακιστεί για 70 χρόνια.

Πηγη=www.cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου