Πλανήτη "όμοιο" με τη Γη ανακάλυψαν επιστήμονες


Τον πρώτο βραχώδη πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ευρωπαίοι επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχει πολλά στοιχεία παρόμοια με τη Γη.
Το έδαφος του Πλανήτη, τον οποίον ονομάτισαν CoRoT-7b, έχει παρόμοιο έδαφος με αυτό της Γης, ενώ είναι ο πρώτος εξωπλανήτης από τους 300 που έχουν ανακαλυφθεί που δεν καλύπτεται από αέρια και δεν είναι και μεγάλος.

Μπορεί να έχει ομοιότητες με το δικό μας πλανήτη αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν πως είναι σαν «τον τόπο της Κόλασης» καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι απαγορευτικές για να την ανάπτυξη οποιουδήποτε είδους ζωής.

Η θερμοκρασία την ημέρα ξεπερνά τους 2.000 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη νύχτα πέφτει 200 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Οι επιστήμονες σε δήλωση τους αναφέρουν πως το ένα «ημισφαίριο» κοιτάζει συνεχώς προς το αστέρι γύρω από το οποίο κινείται. «Η άλλη πλευρά πολύ πιθανόν να έχει πάγο» προσθέτουν οι επιστήμονες.

Αυτό που έχει εντυπωσιάσει την επιστημονική κοινότητα είναι ότι ο βραχώδης αυτός πλανήτης, που βρίσκεται στον αστερισμό του Μονόκερου, έχει τόσες ομοιότητες με το δικό μας πλανήτη, αφού πρόκειται για τον μικρότερο πλανήτη που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής σε άλλα ηλιακά συστήματα.

Μάλιστα βρίσκεται σχετικά κοντά στη Γη, αφού απέχει μόλις 500 έτη φωτός από εμάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου