Χάος στις Φιλιππίνες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις (vid)

Τουλάχιστον σαράντα άτομα σκοτώθηκαν ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στις Φιλιππίνες.

 

Μάλιστα, λέγεται πως μια ολόκληρη πόλη βρίσκεται κάτω από το νερό ενώ η ηλεκτροδότηση έχει κοπεί σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας Μανίλα όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στις στέγες.

Όπως μεταδίδει το BBC, η κυβέρνηση της χώρας μιλά για καταστροφή επιτρέποντας την πρόσβαση σε κονδύλια έκτακτης ανάγκης. Οι τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν ποτάμια από τις βροχοπτώσεις να περνούν τους δρόμους ενώ σταδιακά ο όγκος τους αυξάνεται.

Σύμφωνα με ειδικούς, πρόκειται για τη χειρότερη πλημμύρα που έχει συμβεί στη Μανίλα την τελευταία 20ετία καθώς το ποσό βροχής ενός μήνα έπεσε μέσα σε έξι ώρες από την τροπική καταιγίδα Ketsana.

2.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ενώ εκατοντάδες έχουν παγιδευτεί στις στέγες των κατοικιών τους. Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος της πόλης Cainta, Mon Ilagan, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως η περιοχή βρίσκεται 100% κάτω από το νερό.

Βάσει της επίσημης ενημέρωσης οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής 35 ενώ αγνοούνται 27 άτομα. Παράλληλα, έχει διακοπεί σε πολλές περιοχές η κυκλοφορία και ακυρώθηκαν ορισμένες πτήσεις και δρομολόγια πλοίων.

Δείτε βίντεο από τις πληγείσες περιοχές

Πηγη=www.cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου