Δημοσιοποίηθηκε δημοσκόπηση σε blog

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων σε προσωπικές ιστοσελίδες (blogs), κατά παράβαση του εκλογικού νόμου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι.Σακελάκος.

Ο Εισαγγελέας που θα αναλάβει την διενέργεια της έρευνας έχει εντολή να άρει το ηλεκτρονικό απόρρητο, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των επίμαχων σελίδων και κατ΄επέκταση οι υπεύθυνοι των εταιριών δημοσκοπήσεων που ενδεχομένως διοχέτευσαν πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δημοσκοπήσεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν από τις εκλογές.

«Ο πολιτικός διάλογος απελευθερώνεται, γίνεται πιο ουσιαστικός και πιο συγκεκριμένος, χωρίς να εγκλωβίζεται στα στοιχεία και τους αριθμούς», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος είπε πως "δεν νομίζω ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να κάνει παιχνίδια, με έναν αυστηρό και ξεκάθαρο νόμο που πρέπει να γίνει από όλους σεβαστός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου