Τα SMS κάνουν κακό στην οδήγηση

Ένας στους πέντε Αμερικανούς οδηγούς στέλνει μηνύματα με το κινητό του ενώ οδηγεί

Σχεδόν ένας στους πέντε Αμερικανούς οδηγούς έχει διαβάσει ή έχει στείλει μήνυμα (SMS) με το κινητό τηλέφωνό του ενώ βρισκόταν πίσω από το τιμόνι, μολονότι σχεδόν όλοι όσοι συμμετείχαν σε μια δημοσκόπηση της εταιρείας παροχής οδικής βοήθειας AAA κρίνουν την πράξη αυτή απαράδεκτη.
"Οι νέες τεχνολογίες που μας βοηθούν σε πολλά επίπεδα στην καθημερινότητά μας και οι δημοφιλείς κοινωνικού περιεχομένου ιστοσελίδες αποτελούν μια πρόκληση--στην οποία δύσκολα αντιστέκεται κανείς--για την ασφαλή οδήγηση", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος ΑΑΑ, Ρόμπερτ Ντάρμπελνετ, σε ανακοίνωσή του που συνόδευε τα αποτελέσματα της έρευνας που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.
"Η απαγόρευση της σύνταξης μηνυμάτων από τους οδηγούς και στις 50 Πολιτείες μπορεί να σταματήσει τη διάδοση αυτής της επικίνδυνης πρακτικής και αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΑΑΑ", πρόσθεσε.
Η τηλεφωνική δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα Απριλίου - Μαΐου σε δείγμα 2500 Αμερικανών ηλικίας άνω των 16 ετών. Σχεδόν όλοι απάντησαν ότι η λήψη και αποστολή μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι απαράδεκτη, ωστόσο ένα ποσοστό 18% είχε στείλει μήνυμα τις τελευταίες 30 ημέρες πριν τη δημοσκόπηση.
Άλλη δημοσκόπηση, της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, που δόθηκε επίσης την Παρασκευή στη δημοσιότητα, δείχνει ότι το 93% των οδηγών στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να απαγορευτεί η αποστολή μηνυμάτων σε όλες τις ΗΠΑ. Σήμερα περίπου δώδεκα Πολιτείες επιβάλλουν περιορισμούς ενώ έχει προταθεί στο Κογκρέσο να περάσει νομοσχέδιο για την καθολική απαγόρευση.

πηγή=www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου