Καταπέλτης το πόρισμα για τη φωτιά στη ΒΑ Αττική

Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων

Τραγικές παραλείψεις, ανύπαρκτο συντονισμό και σοβαρές ελλείψεις σε πρόσωπα και μέσα διαπιστώνει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στο πόρισμά του για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε την Βορειοανατολική Αττική.
Σύμφωνα με την «καθημερινή» στο πόρισμα επισημαίνεται ότι η μετάβαση των πυροσβεστικών οχημάτων καθυστέρησαν καθώς αυτά δεν διαθέτουν GPS.
Το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής δεν είχε άμεση εποπτεία των επιχειρήσεων, αφού δεν διαθέτει δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης της φωτιάς και οι πληροφορίες του διαβιβάζονται μέσω ασυρμάτου και κινητών τηλεφώνων.
Τα ανώτερα στελέχη παρέκαμπταν τους ιεραρχικά ανωτέρους τους, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος ενώ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είχε εικόνα για τη φωτιά 12 ώρες μετά την εκδήλωσή της.
Τέλος, ο κ. Ρακιντζής διαπιστώνει τεράστια έλλειψη πυροσβεστών και επισημαίνει ότι οι επιχειρούντες υφίστανται υπέρμετρη καταπόνηση, με αποτέλεσμα τη μείωση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων, παρά τη μεγάλη αυταπάρνησή τους.
Το πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Πηγη=www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου