Έτρεξαν ... για τη ζωή

Γυναίκες που είχαν εμπειρία της νόσου και εθελοντές που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια έλαβαν μέρος σε έναν αγώνα 4,5 χιλιομέτρων και σε έναν περίπατο 2 χιλιομέτρων με αφετηρία το Ζάππειο

Συμβολικός αγώνας δρόμου με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού διεξήχθη την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση για τρεις ώρες.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, "Άλμα Ζωής", με τη συμμετοχή γυναικών που είχαν εμπειρία της νόσου και εθελοντές που στηρίζουν την προσπάθεια.
"Ως κυβέρνηση θα εγγυηθούμε ένα κράτος με αξιοπρέπεια, ανθρωπιά και ευαισθησία απέναντι στον άνθρωπο" δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση.
Σε συνέντευξη τύπου του συλλόγου «Άλμα Ζωής» ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός για την υγεία του ανθρώπου δεν είναι τα μικρόβια, οι ιοί και ο καρκίνος αλλά η άγνοια, ο εφησυχασμός και η αδιαφορία.
Η Φώφη Γεννηματά, υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επίτιμη πρόεδρος της διοργάνωσης στην Ελλάδα επισήμανε ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει, οι γιατροί κάνουν θαύματα και τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ασφάλεια που προσφέρει η γνώση και η σωστή πληροφόρηση.

Πηγη=www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου