Η νέα γρίπη "χτυπά" και τους Η/Υ


Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη νέα γρίπη Α εκμεταλλεύθηκαν χάκερς για να εισάγουν νέους ιούς και να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες ανυποψίαστων χρηστών του διαδικτύου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ισπανική εταιρεία προστασίας ηλεκτρονικών υπολογιστών Pandasecurity.

Ο ιός εισβάλει στον υπολογιστή με τη μορφή e- mail από άγνωστο αποστολέα. Το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει ότι η επιδημία της νέας γρίπης Α είναι μία πιθανή οικονομική συνωμοσία των φαρμακευτικών εταιρειών και ζητά από τον παραλήπτη να "ανοίξει" το συνημμένο και να διαβάσει το κείμενο που έχει τίτλο "Η μηχανορραφία".

Το άνοιγμα του συνημμένου μηνύματος επιτρέπει την απελευθέρωση του ιού στον υπολογιστή και την μετέπειτα ανίχνευση από τους χάκερς εμπιστευτικών πληροφοριών που περιέχονται στον υπολογιστή.

Η Pandasecurity ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του συγκεκριμένου μηνύματος.

"Οι δημιουργοί του έχουν χρησιμοποιήσει ένα επίκαιρο θέμα, αυτό της νέας γρίπης Α για να μεταδίδουν προγράμματα που έχουν προσβληθεί από ιούς" δήλωσε σε ανακοίνωση του ο υπεύθυνος της Pandasecurity, Λουίς Κόρονς, τονίζοντας ότι αποτελεί κίνδυνο για τα προσωπικά αρχεία των χρηστών.

πηγή=www.skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου