Πολύ μικρότερη από τις πρώτες εκτιμήσεις η παραγωγή εμβολίων της νέας γρίπης


Η ετήσια παραγωγή εμβολίων κατά της νέας γρίπης θα είναι «σημαντικά μικρότερη» από τις 4,9 δισεκατομμύρια δόσεις που προέβλεπαν προηγούμενες εκτιμήσεις, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τα εμβόλια θα «είναι ανεπαρκή για τον παγκόσμιο πληθυσμό, δεδομένου ότι ουσιαστικά όλοι είναι ευάλωτοι στη λοίμωξη» προειδοποιεί ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλαν 25 φαρμακοβιομηχανίες που αναπτύσσουν εμβόλια, η παραγωγή είναι μικρότερη από 94 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα, είπε στο Reuters ο Γκρέγκορι Χαρτλ του ΠΟΥ.

Το θετικό είναι πάντως ότι μια δόση αρκεί για τα περισσότερα εμβόλια.

Ο ΠΟΥ έχει εκτιμήσει ότι η γρίπη 2009 Η1Ν1 θα πλήξει το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού των σχεδόν επτά δισ. ανθρώπων.

Ο Χαρτλ δεν έδωσε νέα εκτίμηση για την παραγωγή, ανέφερε όμως ότι η προηγούμενη πρόβλεψη βασιζόταν στο σενάριο ότι οι φαρμακοβιομηχανίες θα παρήγαγαν τα νέα εμβόλια στη θέση των εμβολίων για την εποχική γρίπη.

Νωρίτερα, οι φαρμακοβιομηχανίες είχαν προειδοποιήσει ότι η παραγωγή των αντιγόνων που χρησιμοποιούνται στα νέα εμβόλια είναι η μισή συγκριτικά με τα εμβόλια της εποχικής γρίπης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου