Πάτησε κορυφή!

Με την κατάληψη της πρώτης θέσης ολοκλήρωσε το σετ των τριών αγώνων σε μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός, που νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη, για την πέμπτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο Ζαϊρί το γκολ για τους ερυθρόλευκους που εμφανίστηκαν βελτιωμένοι (τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο). Προσπάθησε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος.
Το ματς:
Ήταν η πρώτη «υπόσχεση» του Ζίκο μόλις πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Να μετατρέψει το αμυντικό παιχνίδι των πρωταθλητών σε παράσταση επιθετικής τακτικής. Στο σημερινό ματς με τον Πανιώνιο, ο Βραζιλιάνος τεχνικός απέδειξε ότι παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα της ομάδας του την τελευταία βδομάδα, έχει τον τρόπο να «βγάζει» από τους παίκτες του φρεσκάδα και όρεξη. Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Φάληρο μπορεί να μην αποτέλεσε στην κυριολεξία «μονόλογο» του Ολυμπιακού, αλλά φάνηκε ότι πολύ δύσκολα θα άφηνε την εστία του αντιπάλου απαραβίαστη.
Η πρώτη γεύση του τι θα ακολουθούσε ήρθε στα πρώτα λεπτά με τις καλές ευκαιρίες του Ντουντού, ενώ η υπεροχή των νταμπλούχων «επισφραγίστηκε» στο 17’ με το γκολ του Ζαουάντ Ζαϊρί. Από τη μεριά τους οι «κυανέρυθροι» έβρισκαν κενούς χώρους να βγάλουν την κόντρα, όμως «έχαναν» στην τελική πάσα που επιχειρούσε ο Ρεκόμπα. Όταν ο Ουρουγουανός δεν έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του, ο Πανιώνιος παραδινόταν στις επιθετικές ορέξεις των γηπεδούχων. Ειδικά όταν αντικαταστάθηκε στο 37’, οι Νεοσμυρνιότες έμειναν πίσω και ταλαιπωρήθηκαν από τους εξτρέμ του Ολυμπιακού.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που μπήκε δυνατά και ήταν καλύτερος καθ’όλη τη διάρκειά του. Ο Ολυμπιακός έριξε την απόδοσή του και μοναχά όταν του δινόταν η ευκαιρία έβγαζε φάσεις.Οι Νεοσμυρνιότες πίεσαν ψηλά και προσπαθούσαν με τον Μπάλαμπαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Ο Κροάτης εκτελούσε όλα τα στημένα και προσπαθούσε με προσωπικές ενέργειες ή σέντρες από τα αριστερά να απειλήσει. Εκ του αποτελέσματος ο καθησυχασμός του Ολυμπιακού δεν κόστισε. Ο Πανιώνιος είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, αλλά καμία δεν είχε το επιθυμητό για τους ίδιους αποτέλεσμα. Ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει από το 70’ και μετά και… ανέβηκε πάλι προς το τέλος από τους φιλοξενούμενους. Οι όποιες προσπάθειές τους όμως απομακρύνθηκαν από τον Νικοπολίδη. Τελικό και… αγχωτικό σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Πηγή=www.sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου