"Άρρωστοι" πιλότοι "κόλλησαν" τις ινδικές αερογραμμές


Η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, η Jet Airways, ακύρωσε περίπου 120 πτήσεις, εξαιτίας διαμαρτυρίας εκατοντάδων πιλότων, που απέχουν από την εργασία τους, δηλώνοντας άρρωστοι.

Τουλάχιστο 35 πτήσεις από το Μουμπάι και ακόμα 18 από το Δελχί ακυρώθηκαν, ενώ εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να παραμείνουν στα αεροδρόμια.

Οι πιλότοι της Jet Airways διαμαρτύρονται για την απόλυση δύο συναδέλφων τους τον περασμένο μήνα και μέσω του σωματείου τους, National Aviator's Guild, αξιώνουν την επαναπρόσληψή τους.

«Η Jet Airways κάνει προσπάθειες να πετύχει συμβιβασμό με τους πιλότους της», των οποίων η «εξομοίωση» απεργίας, κινδυνεύει να θεωρηθεί παράνομη πράξη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η απεργία «θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημία στην εταιρεία και ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του σωματείου, δήλωσε πως η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι η εταιρεία να προσλάβει εκ νέου τους απολυθέντες. Οι απεργοί συνάδελφοί τους ζήτησαν μάλιστα γραπτή διαβεβαίωση ότι το αίτημά τους θα υλοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι η Jet Airways τον περασμένο χρόνο είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει στην απόλυση περίπου 1.900 εργαζομένων, καθώς βιώνει τις καταστροφικές οικονομικά συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης.



Πηγη-www.cosmo.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου