ΜΩΡΟ ΜΕ ΕΞΩ ΚΑΡΔΙΑ


Ένα βρέφος που γεννήθηκε πριν από δέκα ημέρες με την καρδιά πάνω στο στήθος αναρρώνει σε νοσοκομείο της Ινδίας έπειτα από επιτυχή χειρουργική επέμβαση, αναφέρει την Παρασκευή ο τοπικός Τύπος.

Το αγοράκι από την ανατολική πολιτεία Μπιχάρ γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση (thoracic ectopia cordis) στην οποία η καρδιά αναπτύσσεται έξω από το θώρακα.

Οι γιατροί χρειάστηκαν 3,5 ώρες μέχρι να καταφέρουν να σπρώξουν στην άκρη τους πνεύμονες και το συκώτι και να δημιουργήσουν το χώρο όπου μεταφέρθηκε τελικά η καρδιά.

«Τοποθετήσαμε προσεκτικά την καρδιά κατά ένα μέρος στην κοιλότητα της καρδιάς και κατά ένα μέρος στην κοιλότητα του στομάχου χωρίς να συστρέψουμε τίποτα» δήλωσε στην εφημερίδα Hindustan Times ο καρδιοχειρουργός Α.Κ. Μπίσοϊ.

Όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μωρό έπασχε επίσης από μόλυνση του αίματος την οποία κόλλησε από την πετσέτα με την οποία το είχαν τυλίξει οι φτωχοί γονείς του.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε από το σπίτι του στο Πανινδικό Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών με τρένο χωρίς κλιματισμό παρά την υψηλή υγρασία και το βροχερό καιρό.

Τέτοιου είδους συγγενείς ανωμαλίες είναι συχνότερες στην Ινδία από ό,τι στις δυτικές χώρες, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι έγκυες δεν υποβάλλονται σε υπερηχογράφημα.

Πηγη-www.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου