ΦΟΡΗΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ


Οι γονείς των μαθητών της Α΄Γυμνασίου θα μπορούν να προμηθεύονται κουπόνια για την αγορά φορητών υπολογιστών «εντός του Σεπτεμβίου» και να τα εξαργυρώνουν στα καταστήματα από την 1η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Απαντώντας σε «δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου», η Γραμματεία διευκρινίζει ότι «η δράση για την ‘Ψηφιακή Τάξη’ και τη διανομή των μαθητικών υπολογιστών σε 126.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής κανονικά και χωρίς καμία μεταβολή σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και τον χρονικό προγραμματισμό της».

»Η διανομή των επιστολών και των κουπονιών απόκτησης υπολογιστών προς τους γονείς των μαθητών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τα κατά τόπους γυμνάσια, με την έναρξη των μαθημάτων εντός του Σεπτεμβρίου. Οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται τους μαθητικούς υπολογιστές από την 1η Οκτωβρίου 2009 από τα καταστήματα της επιλογής τους».

»Διευκρινίζεται ότι οι μαθητικοί φορητοί υπολογιστές θα περιλαμβάνουν, με ευθύνη των προμηθευτών, προεγκατεστημένο το σύνολο του προβλεπόμενου εκπαιδευτικού λογισμικού (16 εκπαιδευτικοί τίτλοι) και των σχολικών βιβλίων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου».

Πηγη-www.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου